Ihastuin Mambassa hänen lämpöönsä ja sydämellisyyteensä, toisten huomioon ottamiseen. Kun aloimme tapailla, minä jotenkin aluksi vähän toppuuttelin suhteen etenemistä, koska minulla oli ollut paljon pettymyksiä rakkaudessa.

Pienistä arjen asioista aloin nähdä, että Mamba on tosissaan ja todella erityinen. Asuimme erikseen, mutta vierailimme toistemme luona. Eräänä aamuna olin lähtenyt aikaisin treeneihin ja Mamba jäi nukkumaan. Olin ajatellut lähtiessäni että kissanhiekat pitäisi vaihtaa. Kun tulin kotiin, hän oli vaihtanut ne, vaikka en ollut sanonut mitään. Minulle oli mieletöntä, että mies huomaa tarttua asioihin itse – vie roskat ilman, että sitä pitää erikseen pyytää.

Minut on otettu lämpimästi vastaan Mamban perheessä ja Mamba omassa perheessäni. Ystävä- ja kaveripiirimme on yhteinen. Joskus kaverini ovat jopa huomautelleet ja kuittailleet lempeästi, että aika paljon te olette keskenänne, aina istutte niin lähekkäin. Fyysinen ja henkinen läheisyys on meille tärkeää.

Mamba on niin suomalaistunut, että tuntuu hassulta, jos hänelle puhutaan englantia. Itse unohdan hänen erilaisuutensa ja ihonvärinsä. En enää näe sitä.

Hanna Pajala-Assefa

Mamba on niin suomalaistunut, että tuntuu hassulta, jos hänelle puhutaan englantia. Itse unohdan hänen erilaisuutensa ja ihonvärinsä. En enää näe sitä.

Vuonna 2000 olin mukana Kimmo Pohjosen kalmukkisinfoniassa. Harjoituksista tullessani poikkesin usein Kermaan, asuin siinä ihan nurkilla.

Tunsin Hannan jo aiemmin, mutta nyt olimme vihdoin vapaita, molemmilla oli ero takana. Hanna pyysi minut yökerhosta mukaansa. Vaikka Hanna lähti pian tavattuamme Beniniin, olin ehtinyt kiintyä häneen jo lujaa. Minulle oli ihan selvää, että homma jatkuu, kun hän palaa Suomeen.

Yhteinen lapsemme Meeti on ylpeä isoveljestään ja -siskostaan. Akseli huolehtii Meetistä ja Olivia ottaa vastuuta. Lapset suhtautuvat hyvin mutkattomasti tähän uusperheeseen. Ehdin olla hirveän vähän aikaa Olivian äidin kanssa. Olivia oli vauva kun erosimme.

Ajattelen niin, että lapselle kehittyy vahva identiteetti, kun hän saa olla kaikenlaisten ja kaikenikäisten ihmisten seurassa, erilaisissa tilanteissa. Siten oppii tietämään, että pärjää. Lapsi oppii ja ammentaa kaikista niistä kokemuksista, joissa tulee itse kohdatuksi.

Mamba Assefa