Tutustuin Jaanaan Kalliolan kansalaisopistossa keväällä 2008. Hän tuli oppilaaksi butokurssilleni. Ystävystyimme, ja sain hänet yhdeksi assistentiksi Butoh Bigaku -teokseeni. Jaana myös tarjosi minulle majapaikkaa yksiöstään Herttoniemestä, kun palasin Intiasta opintomatkalta Suomeen eikä minulla ollut kattoa pään päällä. Pikku hiljaa ystävyytemme syveni rakkaudeksi. Myöhemmin muutimme Käpylään yhdessä Jaanan isosiskon kanssa.

Ken Mai

 “En ollut koskaan tavannut ketään Ken Main kaltaista. Yhtäkkiä hänessä yhdistyi kaikki se, mitä olin toivonut.”

Ennen Ken Maita olin seurustellut parin pojan kanssa, mutta olin ollut levoton ja kokenut, että niistä suhteista puuttui jotain. En ollut koskaan tavannut ketään Ken Main kaltaista. Yhtäkkiä hänessä yhdistyi kaikki se, mitä olin toivonut. Ken Mai on tuonut elämääni hirmuisen määrän hyviä ja erilaisia asioita. Meitä yhdistää avoimuus uusille asioille ja kiinnostus taiteisiin.

Kun näin hänet lavalla ensimmäistä kertaa, olin aivan haltioissani: miten komea mies! Ken Main siskot ovatkin kysyneet minulta, rakastuinko minä hänen kroppaansa. No, siihenkin. Kyllä sekin on ihana.

Jaana Leppälä