En ikimaailmassa ajatellut, että päätyisin Joelin kanssa naimisiin asti. Olen kirjoittanut seurustelun alkumetreillä päiväkirjaani, että “tässä ei todellakaan ole materiaalia pitempään ihmissuhteeseen”.

Olin väärässä. Tapaamisestamme on kohta 17 vuotta.

Ensimmäisillä treffeillä olin että vau, tämän ihmisen kanssa voi puhua kaikesta. Joel oli vilpittömän utelias ja kiinnostunut asioista, hauska ja mielenkiintoinen tyyppi. Joelin asunnossa tsekkasin ensimmäiseksi hänen kirjahyllynsä. Hyllystä löytyi lempikirjailijani Iain Banksin romaaneja. Ajattelin, että voiko tuollainen poika oikeasti olla kiinnostunut minusta. Siinä vaiheessa olin itse jo korviani myöten ihastunut.

Anna Maria Kurkijärvi-Willans

Annassa yhdistyivät kauneus ja äly juuri sopivalla tavalla. Pidän myös siitä, että Anna haastaa minut.

”Tapasin Annan, kun olin bilettämässä Dogstarklubilla Lontoossa. Tuo kaunis vaalea tyttö kimmeltävässä kultamekossa pyysi minua ostamaan itselleen drinkin. Ehdotin, että saisin tanssia biisin loppuun, mutta Anna sanoi, että minun pitäisi valita tanssinko vai juttelenko. Keskeytin tanssin ja hain meille juomat. Kutsuin Annan teelle, mutta hän ei tullut, vaan lähti kävelemään kohti Brixtonia.

Luulen, että olin ollut tyttöjen suhteen aika valikoiva. Annassa yhdistyivät kauneus ja äly juuri sopivalla tavalla. Pidän myös siitä, että Anna haastaa minut. Kun menimme ensimmäistä kertaa Rantasalmella metsään, tämä eteerinen viulistityttö veti riuskoin ottein kalat järvestä, nuiji ne hengiltä ja sitten vielä perkasi.”

Joel Willans